+20 jaar
ervaring
Wim Landerloos

Over Wim Landerloos

In 2015 werd Wim Landerloos (°1970) door een professionele vakjury bekroond als ‘Winnaar Vlaamse Tuinannemer’ in de categorie ‘Groen kleurt’. Al van kindsbeen af is Wim gepassioneerd door het buitenleven. Als klein jongetje, toen hij samen met zijn vader op het veld mocht werken, droomde hij al van een creatieve baan met de voeten in de aarde. Hij koos voor de tuinbouwschool in Vilvoorde, waar hij in 1993 afstudeerde als landschaps- en tuinarchitect.

Sinds 1995 werkt Wim als zelfstandige, voornamelijk voor particuliere klanten maar ook voor de industrie. Hij levert een sleutel-op-de-tuin-aanpak af, van het ontwerp over de aanleg tot en met het onderhoud. Meer dan twintig jaar ervaring combineert hij met een duidelijke, uitgesproken visie op tuinen, waarbij bomen en hagen centraal staan. Wim woont in Linter, is getrouwd en vader van twee kinderen.

De Vlaamse Tuinaannemer Winnaar 2015 - 2016

Mijn visie

Structuur

Het skelet van een tuin –de structuur, de opbouw– is het belangrijkste element in het ontwerp. Het wordt opgebouwd door bomen en hagen, die er voor het leven staan –en voor de volgende generatie.

Rust

In je tuin moet je je gemakkelijk voelen en tot rust komen. Een geslaagde tuin straalt van nature een gezellige sfeer uit en nodigt uit tot urenlang genieten.

Kleur

De tint van een blad of een seizoensverkleuring kunnen intenser zijn dan de schakeringen van een bloemenpartij. Een heester met een prachtige herfstkleur ontroert meer dan sommige andere planten in volle bloei. Die eigenzinnige kijk op kleur maakt de tuinen boeiend en steeds weer verrassend.

Eenvoud

De kunst van het weglaten kenmerkt de tuinen van Wim Landerloos. Geen overdaad, maar een eenvoudige opbouw gecombineerd met materialen en planten geselecteerd op kwaliteit en integratie.

Natuur

Los van de vorm of de stijl moet een tuin harmonieus opgaan in de omgeving, een brug vormen tussen de woning en het landschap, en een natuurlijke uitstraling hebben. Zelfs bij strakke ontwerpen primeren steeds de natuurlijke elementen.

Vorm

Het handelsmerk van Wim Landerloos zijn de zichtassen. De uitgesproken lijnvoering tekent de vorm aan een tuin. Vormelementen zoals een solitaire struik of gemodelleerde plantenmassieven leggen in de tuin net dat unieke accent.

Mijn werkwijze

1. Eerste gesprek

Het eerste gesprek is geheel vrijblijvend en vindt altijd bij uw thuis plaats. Zo kan Wim zich een beeld vormen van de mogelijkheden, en luisteren naar de wensen en dromen van de klant. Ook de prijzen van ontwerppaketten komen ter sprake tijdens deze eerste ontmoeting.

Uitwerking plan ›

2. Uitwerking plan

Het ontwerppakket bestaat uit een schetsontwerp (dat zodanig wordt aangepast tot het aan de verwachtingen van de klant voldoet), een definitief plan, een beplantingsplan en een verlichtingsplan

Gedetailleerde offerte ›

3. Gedetailleerde offerte

Eens het ontwerp definitief is, maakt Wim een gedetailleerde offerte op, rekening houdend met het budget van de klant.

Uitvoering ›

4. Uitvoering

De meeste werken worden door Wim Landerloos zelf uitgevoerd. Enkel voor specifieke werkzaamheden (zoals grote grond- en verhardingswerken) werkt hij samen met de gepaste onderaannemer.

Onderhoud & snoeien ›

5. Onderhoud & snoeien

Een mooie tuin valt of staat met het juiste onderhoud. Daarom kan u in de eerste jaren –tot de tuin in volle glorie staat– een beroep doen op Wim voor de nodige snoeiwerken.

Contacteer mij voor een eerste gesprek ›
Hebben de tuinen van Wim Landerloos uw interesse opgewekt? Heeft u praktische vragen?
Aarzel niet om ons te contacteren via dit formulier. U hoort spoedig van ons.
CONTACTEER MIJ VOOR EEN EERSTE GESPREK ›